Teatr Muzyczny Capitol

RODO (media społecznościowe)

Obowiązek informacyjny

Stosownie do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, że:

  1. Administrator Danych

Administratorem Danych Osobowych jest Teatr Muzyczny Capitol, ul. Piłsudskiego 67, 50-019 Wrocław.

  1. Inspektor Ochrony Danych

Administrator Danych wyznaczył Inspektora Ochrony Danych, z którym można kontaktować się za pośrednictwem poczty elektronicznej: inspektor@teatr-capitol.pl lub poczty tradycyjnej: Teatr Muzyczny Capitol, ul. Piłsudskiego 67, 50-019 Wrocław.

III. Kryteria osób, których dane są przetwarzane

Administrator Danych, przetwarza dane osobowe osób, które:

  • dokonały subskrypcji fanpage’a poprzez kliknięcie ikony „Lubię to” lub „Obserwuj”
  • opublikowały swój komentarz pod którymkolwiek z postów zamieszczonych na fanpage’u.
  1. Cele i podstawy przetwarzania

Administrator Danych przetwarza dane osobowe na podstawie:

  • prawnie uzasadnionego interesu Administratora, którym jest prowadzenie aktywności w mediach społecznościowych w celu zapewnienia odbiorcom możliwie pełnej informacji o działalności i usługach, wydarzeniach Administratora oraz umożliwienia kontaktu z Administratorem, a także analiza ruchu i aktywności podejmowanych na stronie zarządzanej przez Administratora Danych (podstawa prawna: art. 6 ust. 1 lit. f RODO);
  • zgody wyrażonej przez dokonanie subskrypcji fanpage (podstawa prawna: art. 6 ust. 1 lit a. RODO);
  1. Źródło danych

Dane są pozyskiwane na zlecenie Administratora Danych za pośrednictwem portalu Facebook z siedzibą w Menlo Park, Kalifornia-USA. Dane mogą być udostępniane poza Europejski Obszar Gospodarczy (EOG) z zastosowaniem stosowanych przez Facebook klauzul umownych zatwierdzonych przez Komisję Europejską i decyzji Komisji Europejskiej stwierdzających odpowiedni stopień ochrony danych w odniesieniu do określonych krajów zgodnie z zasadami określonymi przez Facebook pod adresem https://www.facebook.com/about/privacy

  1. Okres przechowywania danych

W zakresie przechowywania danych osobowych informujemy, iż Facebook usuwa lub anonimizuje pliki cookie powiązane z przyciskiem „Lubię to!” lub inną wtyczką społecznościową w ciągu 90 dni i nie sprzedaje ich reklamodawcom, ani nie udostępnia nikomu bez zgody.

VII. Twoje prawa

W dowolnym momencie mają Państwo prawo dostępu do danych, sprostowania, usunięcia, przenoszenia lub ograniczenia ich przetwarzania oraz zgłoszenia sprzeciwu, w szczególności w odniesieniu do profilowania. W celu realizacji swoich praw prosimy o kontakt z Inspektorem Ochrony Danych. Bezpieczeństwo danych jest dla nas priorytetem, jeśli jednak uznają Państwo, że przetwarzając dane osobowe naruszamy przepisy, mają Państwo prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych na adres: ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa.

Najbliższe spektakle

Prosimy o zapoznanie się z poniższymi informacjami oraz wyrażenie zgody poprzez kliknięcie przycisku „Rozumiem”. Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 kwietnia 2016 r. o ochronie osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE informujemy, iż:

  • Administratorem Twoich danych osobowych jest Teatr Muzyczny Capitol, ul. Piłsudskiego 67, 50-019 Wrocław; e-mail: sekretariat@teatr-capitol.pl
  • W sprawach związanych z Twoimi danymi osobowymi proszę kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych Osobowych za pomocą poczty elektronicznej: inspektor@teatr-capitol.pl lub poczty tradycyjnej: Teatr Muzyczny Capitol , ul. Piłsudskiego 67, 50-019 Wrocław
  • Twoje dane osobowe przetwarzamy w celu:
  • Wykonania umowy sprzedaży biletów
  • Wykonania umowy o prowadzenie konta na stronie bilety.teatr-capitol.pl
  • Wykonania pozostałych umów, które z nami zawierasz
  • Prowadzenia procesu rekrutacyjnego
  • Obsługi zgłoszeń, które do nas kierujesz
  • W zakresie koniecznym do realizacji usługi newsletterowej
  • Obsługowym, rozumianym jako bieżące czynności związane z przetwarzaniem danych, które nie zmierzają do zawarcia umowy
  • Posiadasz prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego, którym jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uznasz, iż przetwarzanie Twoich danych osobowych narusza przepisy RODO lub inne przepisy określające sposób przetwarzania i ochrony danych osobowych.
  • Posiadasz prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  • Administrator w ramach realizacji celu przetwarzania może przekazywać dane osobowe podmiotom współpracującym z nim przy realizacji celu przetwarzania (np. podwykonawcom, podmiotom współpracującym z nim przy realizacji wydarzeń). Administrator może przekazywać dane osobowe dostawcom usług informatycznych lub podmiotom współpracującym w zakresie obsługi komunikacji z Tobą .
  • Dane osobowe przetwarzane są w okresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania nie dłuższy niż okres w jakim Administrator zobowiązany jest do przechowywania dokumentacji związanej z jego realizacją, lub do czasu cofnięcia zgody na przetwarzanie danych.
  • W naszych serwisach internetowych korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Dalsze korzystanie z naszych serwisów, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies.
Zmień rozmiar czcionki
Ustawienia kolorów